2020. április 8., szerda

When individual running becomes
a social activity

Egészen furcsa, hogy lassan egy hónap eltelt már azóta, hogy nem járok be rendszeresen az egyetemre. Egyrészt végtelenül hosszúnak tűnik, másrészt meg valahogy mintha eltűnt volna ez az idő.

Pénteken újra be kell majd mennem, és már nagyon várom. Nemcsak azért, mert ez az igazi elemzés kezdetét jelenti végre, hanem mert élő emberekkel találkozhatok.

Abból tudom, hogy mennyire hiányoznak a szociális interakciók, hogy amikor futás közben valaki - szökőévente - szembejön velem, felveszi a szemkontaktust és rám mosolyog, az egészen különleges érzés. Olyannyira felértékelődött ez, hogy utána még egészen sokáig fel tudom idézni ezeknek az embereknek az arcát. Amúgy nekem vannak gondjaim a szemkontaktussal, és hacsak nem muszáj, nem nézek az emberek arcába az utcán, főleg ha sokan vannak, de talán ez a mennyiségű társas inger még az én optimumomat is alulmúlja.

A futás egyébként is a kapaszkodóm a valóságba, az a tevékenység, amit ma pont ugyanúgy csinálok, és éppen ugyanolyan érzés, mint Budapesten volt fél, egy vagy öt éve, vagy akár Berlinben, Barcelonában vagy Oxfordban annak idején.

A tengerpartra flamingó alakban lehet eljutni, éppen húsz kilométer a teljes táv.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése